Σχολές Αναρρίχησης

  Ολοι μας, από τα πρώτα μας, μωρουδιακά ακόμη, βήματα σκαρφαλώνουμε. Σε καρέκλες και πεζούλια στην αρχή, σε παιδικές χαρές και δέντρα ή βράχια αργότερα. Πράγματι το σκαρφάλωμα είναι κάτι το ευχάριστο και φυσικό, ταυτόχρονα όμως θέλει προσοχή, γνώση και σοβαρότητα.

  Η σχολή αναρρίχησης της MILIAS CAMPS προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις και εξοπλισμό για μία γνωριμία με το βράχο σε παιδιά και νέους, με κέφι αλλά και φροντίδα για απόλυτη ασφάλεια.

  Οι μαθητές μας, (8-12 ετών, 12-18 ετών και 18+), μαθαίνουν βασικές τεχνικές αναρρίχησης, κόμπους, τρόπους ασφάλισης καθώς και την υπακοή σε συγκεκριμένους κανόνες με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

  Μαθήματα αναρρίχησης με τους μαθητές μας κάνουμε σε βράχια της Πάρνηθας και της Βαρυμπόμπης, του Υμηττού, της Πεντέλης αλλά και της Βαράσοβας (Μεσολόγγι) ή των Μετεώρων.

  Οι εξορμήσεις της κάθε σχολής είναι συνήθως μονοήμερες σε βράχια της Αττικής αλλά και πολυήμερες όταν σχεδιάζονται για βράχια εκτός Αττικής.

  Υπεύθυνος της σχολής είναι ο Τζώρτζης Μηλιάς, εκπαιδευτικός αλλά και προπονητής ορειβασίας/οδηγός βουνού ενώ η αναλογία εκπαιδευτών μαθητών σε κάθε εξόρμηση είναι 1 : 4.

Περίοδος: Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος και Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος.

Εξοπλισμός: Μικρό σακίδιο, παγούρι. Oλα τα απαραίτητα υλικά (ζώνες αναρρίχησης, σχοινιά, πλήρη αναρριχητικό εξοπλισμό, κράνη κλπ) τα παρέχει η σχολή. Αν και όχι απαραίτητο από την αρχή, καλό είναι να αγοράσει κανείς και ειδικά παπούτσια αναρρίχησης (κοστίζουν περίπου 20.000 δρχ.).

Συνοδεία & Εκπαίδευση: Συνοδεία και εκπαίδευση από εκπαιδευτικούς αλλά και πτυχιούχους οδηγούς βουνού, προπονητές ορειβασίας, συνοδούς βουνού κλπ.

Βαθμός Δυσκολίας: Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία ή ικανότητα. Το επίπεδο δυσκολίας κάθε δραστηριότητας διαμορφώνεται ανάλογα με τις ικανότητες των παιδιών που συμμετέχουν. Αρχικά τα παιδιά σκαρφαλώνουν σε εύκολα χαμηλά βράχια (IV - V βαθμού δυσκολίας) ενώ προοδευτικά η δυσκολία αλλά και το ύψος αυξάνουν μέχρι ακόμη και περάσματα VI βαθμού.

Διαμονή: Συχνά είναι μονοήμερες εξορμήσεις σε βράχια της Αττικής. Στις πολυήμερες εξορμήσεις η διανυκτέρευση γίνεται ανάλογα με την εποχή και τον καιρό σε ξενώνες ή σκηνές.

 

 

 

Written on by
artmountain-various-gr  Στις πλαγιές του Υμηττού, της Πάρνηθας και της Πεντέλης αλλά και στα Aγραφα, τη Δίρφη, τη λίμνη Πλαστήρα, και αλλού σε ολόκληρη την Ελλάδα, οργανώνουμε εξορμήσεις για ποδήλατο με αρχηγό έμπειρο ποδηλάτη καθώς και όχημα συνοδείας για περίπτωση ανάγκης.   Eτσι, με δικό σας ή δικό μας ποδήλατο, μπορείτε να συμμετάσχετε στις εξορμήσεις μας, να γνωρίσετε πανέμορφες περιοχές, να μάθετε συγκεκριμένες τεχνικές αλλά και βασικά πράγματα για τη συντήρηση και τις επισκευές του ποδηλάτου σας.
Written on by
artmountain-mbike-gr  Στις πλαγιές του Υμηττού, της Πάρνηθας και της Πεντέλης αλλά και στα Aγραφα, τη Δίρφη, τη λίμνη Πλαστήρα, και αλλού σε ολόκληρη την Ελλάδα, οργανώνουμε εξορμήσεις για ποδήλατο με αρχηγό έμπειρο ποδηλάτη καθώς και όχημα συνοδείας για περίπτωση ανάγκης.   Eτσι, με δικό σας ή δικό μας ποδήλατο, μπορείτε να συμμετάσχετε στις εξορμήσεις μας, να γνωρίσετε πανέμορφες περιοχές, να μάθετε συγκεκριμένες τεχνικές αλλά και βασικά πράγματα για τη συντήρηση και τις επισκευές του ποδηλάτου σας.
Written on by
artmountain-cave-gr-2  Σπήλαιο. Τι είναι; Πως δημιουργείται; Τι μυστικά κρύβει; Τα παιδιά γοητεύονται από τα σπήλαια ενώ η αίσθηση της συντροφικότητας που νοιώθει κανείς μέσα σε ένα σπήλαιο τα συναρπάζει. Συνήθως η εξόρμηση με στόχο την εξερεύνηση κάποιου σπηλαίου συνδυάζεται και με λίγο περπάτημα στο βουνό εφόσον η πρόσβαση στην είσοδο του σπηλαίου δεν είναι πάντα εύκολη. Η MILIAS CAMPS μπορεί να σας κατεβάσει σε μερικά από τα πιο όμορφα σπήλαια της Ελλάδας, προσφέροντας ταυτόχρονα γνώσεις, τον απαραίτητο εξοπλισμό αλλά και συνθήκες απόλυτης ασφάλειας.
Written on by
artmountain-climbing-gr  Ολοι μας, από τα πρώτα μας, μωρουδιακά ακόμη, βήματα σκαρφαλώνουμε. Σε καρέκλες και πεζούλια στην αρχή, σε παιδικές χαρές και δέντρα ή βράχια αργότερα. Πράγματι το σκαρφάλωμα είναι κάτι το ευχάριστο και φυσικό, ταυτόχρονα όμως θέλει προσοχή, γνώση και σοβαρότητα.   Η σχολή αναρρίχησης της MILIAS CAMPS προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις και εξοπλισμό για μία γνωριμία με το βράχο σε παιδιά και νέους, με κέφι αλλά και φροντίδα για απόλυτη ασφάλεια.   Οι μαθητές μας, (8-12 ετών, 12-18 ετών και 18+), μαθαίνουν βασικές τεχνικές αναρρίχησης, κόμπους, τρόπους ασφάλισης καθώς και την υπακοή σε συγκεκριμένους κανόνες με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.
Written on by
artmountain-hicking-gr  Ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά δημοτικού , γυμνασίου-λυκείου ή και νέους 18+ , οι σχολές αυτές φέρνουν σε επαφή τους μαθητές μας με το βουνό σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας, τους μαθαίνουν απαραίτητες τεχνικές και τους βοηθούν να το αγαπήσουν. Παράλληλα, τα παιδιά γυμνάζονται, ωριμάζουν και αποκτούν αυτοπεποίθηση.   Ετσι, ανάλογα με την εποχή, τις δυνάμεις και την ηλικία τους, μαθητές μας ανεβαίνουν μαζί με τους έμπειρους εκπαιδευτές τους σε κορφές όπως η Γκιώνα, τα Βαρδούσια, η Δίρφη, ο Παρνασσός, η Ζήρεια, ο Ταύγετος, ο Πάρνωνας αλλά και ο Κιθαιρώνας, η Πάρνηθα, ο Υμηττός κ.α.