Σχολή αναρρίχησης αρχαρίων για ενήλικες, Φθινόπωρο 2015

 

Σχολή αναρρίχησης βράχου αρχαρίων, φθινόπωρο 2015

 

 

 

Σύλλογος:       ΣΧΟ Αράχωβας (Σύλλογος χιονοδρομίας-ορειβασίας Αράχωβας)

 

Υπεύθυνος εκπαιδευτής: Τζώρτζης Μηλιάς, προπονητής ορειβασίας ΓΓΑ/ΕΟΟΑ, οδηγός βουνού  (Γενικός Γραμματέας του ΣΕΟΒ)

 

 

 

24-25/10 :        Παρνασσός, Λιλαία πεδίο “Κόκκινη Στέγη” και Μαριολάτα πεδίο “Μηλιόπαιδα”.  Πρώτη επαφή με το βράχο, σκαρφάλωμα με σχοινί από πάνω (top rope), ασφάλιση με gri-gri  αλλά και οχτάρι/κουβαδάκι, εκμάθηση βασικών κόμπων,  ραπέλ, μαθήματα θεωρίας, δεοντολογία στην αναρρίχηση. 

 

28/10:              Αττική, Πεντέλη, πεδίο Συμπληγάδες. Top rope σε πιο δύσκολα βράχια και πρώτες προσπάθειες επικεφαλής σε  καλά ασφαλισμένες διαδρομές.

 

31/10-1/11       Αττική, Μαρκόπουλο και   Αλογόπετρα.. Ρελέ, ραπέλ, χειρισμοί σχοινιών, σκαρφάλωμα επικεφαλής, θεωρία.

 

14-15/11:         Αττική  (Πεντέλη πεδίο “Συμπληγάδες” και  Πάρνηθα πεδίο “Πέτρα Βαρυμπόμπης”)

 

Βελτίωση τεχνικής, βασικές γνώσεις για τις φυσικές ασφάλειες,  μεγάλα ραπέλ, μαθήματα θεωρίας.

 

28/11:              Αττική, Πάρνηθα, ΕΠΟΣ Φυλής. Αναρρίχηση επικεφαλής και βασικά στοιχεία διάσωσης.                                   

 

5-6/12              Παρνασσός, Μαριολάτα  πεδίο “Μηλιόπαιδα” και Λιλαία  πεδίο “Κόκκινη στέγη”. Ρελέ, χειρισμός σχοινιών, μαθήματα θεωρίας, εξετάσεις στο βράχο αλλά και στη θεωρία, απονομή και πάρτι το Σάββατο το βράδυ στη βάση μας στον Παρνασσό (MILIAS CAMPS VILLAGE) μαζί με αποφοίτους προηγουμένων ετών.

 

 

 

Ακόμη, για όποιον θέλει, μία φορά την εβδομάδα νωρίς το απόγευμα θα γίνονται έξτρα μαθήματα σε βράχια της Αττικής. Η μέρα θα καθοριστεί μετά από συζήτηση με τους μαθητές.  

 

 

 

Η σχολή απευθύνεται σε ενήλικα άτομα που έχουν απλά καλή υγεία και δεν χρειάζεται να έχουν οποιαδήποτε προηγούμενη εμπειρία από αναρρίχηση ή ορειβασία ούτε  να βρίσκονται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Έφηβοι άνω των 16 ετών γίνονται δεκτοί ύστερα από γραπτή συγκατάθεση των γονέων.

 

 

 

Κόστος συμμετοχής: 350 ευρώ στο οποίο συμπεριλαμβάνονται  τα μαθήματα της αναρρίχησης και ο εξοπλισμός (εκτός από τα παπούτσια τα οποία πρέπει όλοι να διαθέτουν). Ακόμη, στους μαθητές της σχολής θα δοθεί  ένα βιβλίο-τεχνικός οδηγός αναρρίχησης του Τζώρτζη Μηλιά με όλα τα βασικά στοιχεία που αφορούν την αναρρίχηση

 

Έκπτωση  σε φοιτητές 20%.

 

 

 

Όταν η σχολή είναι στον Παρνασσό, οι μαθητές μπορούν να μένουν στα πολύκλινα σπιτάκια του MILIAS CAMPS VILLAGE με 10 € ανά διανυκτέρευση (μαζί με το πρωινό)

 

 

 

 

 

Ακολουθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής:

 

 

 

  1. 2 φωτογραφίες
  2. Φωτ/πία ταυτότητας
  3. Βεβαίωση από γιατρό (παθολόγο ή καρδιολόγο) ότι ο συμμετέχων είναι υγιής και μπορεί να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες.
  4. Αίτηση εγγραφής στον ΣΧΟ Αράχωβας και συνδρομή. Αν κάποιος είναι ήδη μέλος άλλου ορειβατικού συλλόγου, δεν χρειάζεται να γραφτεί στον ΣΧΟ Αράχωβας  ούτε να πληρώσει την αντίστοιχη συνδρομή (20 ευρώ ενώ για φοιτητές  μόνο 10 ευρώ εφόσον τα υπόλοιπα 10 τα συνεισφέρει η σχολή)
  5. Αίτηση για συμμετοχή σε σχολή αναρρίχησης αρχαρίων

 

 

 

 

 

Παρατήρηση: Το πρόγραμμα της σχολής μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή τις ανάγκες των μαθητών με στόχο πάντα την καλύτερη εκπαίδευση και τη  μέγιστη δυνατή ασφάλεια που αποτελεί και το βασικότερο κριτήριο του όλου σχεδιασμού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αναρρίχηση είναι μία δραστηριότητα επικίνδυνη που απαιτεί σοβαρότητα και πολλή προσοχή.

 

 

 

Μετά το τέλος της σχολής, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να είναι σε επικοινωνία μαζί μας για συμβουλές σε ότι αφορά την επιλογή των διαδρομών και των αναρριχητικών  πεδίων στα οποία θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα εκτός σχολής αλλά και για γενικότερη στήριξη και βοήθεια στην εξέλιξή τους στην αναρρίχηση βράχου.

 

 

 

 

 

Σημειωτέον ότι στοιχεία αναρρίχησης, τεχνικές με τα σχοινιά, ρελέ, τεχνικές ασφάλισης, ραπέλ και πολλά άλλα είναι απαραίτητες γνώσεις για οποιονδήποτε θέλει να κάνει σοβαρό βουνό με ασφάλεια, ακόμα και χωρίς να στοχεύει ειδικά στην αναρρίχηση. 

 

 

 

 

 

*          Ο Τζώρτζης Μηλιάς, εκπαιδευτικός (χημικός), προπονητής ορειβασίας(ΓΓΑ, ΕΟΟΑ) και οδηγός βουνού (ΕΟΟΑ, Γενικός  Γραμματέας ΣΕΟΒ), είναι ένας  από τους δημιουργούς της MILIAS CAMPS..   Γνωστός σε όλους από τη δράση του στο βουνό με νεανικές ομάδες, έχει επαναλάβει και ανοίξει δεκάδες νέες αναρριχητικές διαδρομές (κάποιες από τις οποίες θεωρούνται κλασσικές) και οργανώσει και εξοπλίσει νέα αναρριχητικά πεδία.

 

 

 

 

 

 

 

Πιστοποιημένα πτυχία από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης